Saturday, June 18, 2011

maafku disalah erti ~

pejam celik pejam celik da 2 taun peristiwa tu berlaku....

memang la salah aku..aku mengaku...
tapi sampai sekarang aku rasa bersalah...
kejadian berlaku pada 20 jun 2009..
mase tu aku jd MC utk assembly pagi sabtu...
aku tanya la diorang..nak panggil sape untuk nyanyikan nasyid skola ni...
kena ade 2 orang...aku mintak pendapat dyowang..sebab aku pon 1st tym kena konduk tu..
memang cuak gile...xpela..aku tunggu jela nama yang dyowg nak panggil..
aku tanye la nape pilih name dyorang..
dyowang kate panggil jela dak tu, sebab semalam befday dy...
yang sowang lagi tu xde pape sebab..
aku pon kate ok jela memandangkn aku pon x de idea nak panggil sape...
nak dijadikan cerita..kan time diyorang nyanyikan lagu tu...
aku dapati ade something wrong kat situ...
tapi aku x sure..sebab lepas je aku panggil dyorang,,
aku ke belakang jap...aku dengar 1 hall tu gelak...
musykil gak...yela,, aku xtau pape an...
lepas je kejadian tu....baru aku tau nape sume owang gelak...
tapi time tu da terlambat....aku x leh nak stop waktu...
aku nak mintak maaf kat dak tu sebab da malukan dy depan 1 sekolah...
aku mintak tolong kat kawan aku...mintak tplong cakap kat dak tu yang aku mintak maaf...
tapi dak tu kate dy x nak maafkan aku...yela da malu 1 skola kan..
tapi dia kate kena belanja dulu...
xpela kn..aku pown memang da rase serba slah an time tu...
aku pown buat la keputusan untuk belanje roti ngan soya je...
aku suh la member aku yg sekelas ngan dak tu letak bawah meja dak tu..
malangnye...ada salah paham kat situ...
aku pulak yang dikatakan nak mengorat dak tu..
sengal tul..hahaha..aku bukan bagi saje2...ade makna kot...
yela..selagi dia x maafkan aku kan....peduli apa aku..haha
ada ke patut dia kate nak balas dendam..nak buat aku malu 1 skola plak..
x sanggup aku..baik aku minta maaf dulu kn...
sejak kes tu...kira memang aku da taubat la..
x nak da panggil orang sesuka ati je...
takut aku yang terkena balik...hahahaha


sanggup kah aku jadi begini???
haha..no way la kan..aku akan berusaha selagi mampu :)

1 comment:

  1. hahahaha, tak ngat da, ko pnggil sape erk waktu tu? :))

    ReplyDelete